CORNET OAKED (kloon)

Rien Dijkema bleek op 22 december 2019 met onderstaand recept de beste kloon van Cornet Oaked te hebben gemaakt. Een recept om te delen!

MOUT 
7,8 kg Pilsmout (3EBC) 88.6%

WATER
Maischwater: 30 L
Spoelwater 11 L

MAISCHEN & KOKEN
Eiwitrust: 53°C 15 min.
Beta-amylase: 65°C 60 min.
Uitmaischen: 78°C 10 min.

Kooktijd: 90 min.

HOP
20.4 g Magnum (10,7% @ 60 min.)
15 g E. K. Golding (5,7% @ 30 min.) 
15 g Saaz (3,4% @ 15 min.) 

KRUIDEN
5 g Korianderzaad @ 10 min. 
1 kruidnagel @ 10 min.
125 g Amerikaans Eiken snippers medium toasted  (navergisting lagering 3 weken)

SUIKER
1 kg Kristalsuiker

GIST
14 g Mangrove Jack's M41 Belgian ale korrelgist.

VERGISTEN EN LAGEREN
Koelen: naar 21°C in 20 min (Dompelkoeler) 
Whirlpooltijd: 10 min. 
Vergisting temp. : 21°C
Navergistingstemp: 19°C
Hout vanaf nagisting lagering toegevoegd voor 3 weken. Daarna coldcrash 1-2 dagen
2 weken nagisting op fles. Daarna koud wegzetten.

OVERIG
Volume 30L
Beslagdikte: 3,85 L/kg
Begin Sg: 1.071
Geschat eind Sg: 1.006
Geschat alcohol: 8,5 vol. %
Bitterheid: 28 IBU
Bitterheidsindex: 0,39 (zoet)
Kleur: 8 EBC
Brouwzaalrendement 75%