Rien Dijkema bleek op 22 december 2019 met onderstaand recept de beste kloon van Cornet Oaked te hebben gemaakt. Een recept om te delen!
MOUT
7,8 kg Pilsmout (3EBC) 88.6%
WATER
Maischwater: 30 L
Spoelwater 11 L
MAISCHEN & KOKEN
Eiwitrust: 53°C 15 min.
Beta-amylase: 65°C 60 min.
Uitmaischen: 78°C 10 min.
Kooktijd: 90 min.
HOP
20.4 g Magnum (10,7% @ 60 min.)
15 g E. K. Golding (5,7% @ 30 min.)
15 g Saaz (3,4% @ 15 min.)
KRUIDEN
5 g Korianderzaad @ 10 min.
1 kruidnagel @ 10 min.
125 g Amerikaans Eiken snippers medium toasted (navergisting lagering 3 weken)
SUIKER
1 kg Kristalsuiker
GIST
14 g Mangrove Jack's M41 Belgian ale korrelgist.
VERGISTEN EN LAGEREN
Koelen: naar 21°C in 20 min (Dompelkoeler)
Whirlpooltijd: 10 min.
Vergisting temp. : 21°C
Navergistingstemp: 19°C
Hout vanaf nagisting lagering toegevoegd voor 3 weken. Daarna coldcrash 1-2 dagen
2 weken nagisting op fles. Daarna koud wegzetten.
OVERIG
Volume 30L
Beslagdikte: 3,85 L/kg
Begin Sg: 1.071
Geschat eind Sg: 1.006
Geschat alcohol: 8,5 vol. %
Bitterheid: 28 IBU
Bitterheidsindex: 0,39 (zoet)
Kleur: 8 EBC
Brouwzaalrendement 75%