INGREDIËNTEN
- 1 1⁄2 flesje Gulpener Gerardus Blond
- Bloem
- 1⁄2 kg ontvelde kip, gesneden in 6 tot8 stukken
- 75 ml olijfolie
- 1 ui, gesnede
- 1 wortel, gesneden
- Twee tenen knoflook, fijn gesneden
- 340 gram witte champignons,gehalveerd
- 500 ml kippenbouillon
- 2 tl Dijon Mosterd
- 2 tl bruine suiker
- 1 tl gedroogde tijm
- 1 laurierblad
- Zout en peper
BEREIDING
- Verwarm de oven voor op 190 ̊C.
- Bestrooi de stukken kip met bloem.
- Neem een ovenbestendige pan en bakde kip in de helft van de olie tot zebruin zijn.
- Haal de kip uit de pan en zet opzij.
- Bak de groente in dezelfde pan in derest van de olie.
- Blus af met bier op hoog vuur.
- Voeg de overgebleven ingrediëntentoe.
- Doe de kip weer in de pan.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Laat het koken en laat het onbedekt ongeveer een uur staan.
- Serveer met rijst
bron: internet: Gulpener Bierbrouwerij / auteur: Arie Sterk