Kip met bier

INGREDIËNTEN

Hoop op eigen kunnen
  • 1 1⁄2 flesje Gulpener Gerardus Blond
  • Bloem
  • 1⁄2 kg ontvelde kip, gesneden in 6 tot8 stukken
  • 75 ml olijfolie
  • 1 ui, gesnede
  • 1 wortel, gesneden
  • Twee tenen knoflook, fijn gesneden
  • 340 gram witte champignons,gehalveerd
  • 500 ml kippenbouillon
  • 2 tl Dijon Mosterd
  • 2 tl bruine suiker
  • 1 tl gedroogde tijm 
  • 1 laurierblad
  • Zout en peper

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 190 ̊C.
  2. Bestrooi de stukken kip met bloem.
  3. Neem een ovenbestendige pan en bakde kip in de helft van de olie tot zebruin zijn.
  4. Haal de kip uit de pan en zet opzij.
  5. Bak de groente in dezelfde pan in derest van de olie.
  6. Blus af met bier op hoog vuur.
  7. Voeg de overgebleven ingrediëntentoe.
  8. Doe de kip weer in de pan.
  9. Breng op smaak met zout en peper.
  10. Laat het koken en laat het onbedekt ongeveer een uur staan.
  11. Serveer met rijst

bron: internet: Gulpener Bierbrouwerij / auteur: Arie Sterk