Ingrediënten Porties: 3
- 450 gram rundergehakt
- 120 ml bier
- 60 ml worcestersaus (of ketjap)
- snufje knoflookpoeder
- snufje zout
- snufje versgemalen zwarte peper naar smaak
Bereidingswijze
Voorbereiding: 40min › Bereiding: 10min › Klaar in:50min
- Maak van het gehakt drie hamburgers. Doe de hamburgers in een ondiepeschaal.
- Meng het bier, worcestersaus, knoflookpoeder, zout en peper. Giet demarinade over de hamburgers. Zet 15 minuten in de koelkast. Draai dehamburgers om en marineer nog eens 15 minuten.
- Verwarm een barbecue of buitengrill tot middelhoge temperatuur en vet hetrooster in met een beetje olie.
- Leg de hamburgers op de hete barbecue en gril gedurende 2 minutenvoordat je ze omdraait. Gril de burgers tot de gewenste mate van gaarheid, ongeveer 5 minuten per kant voor well done. Een vleesthermometer ingestoken in het midden van het vlees moet 70 graden C aangeven.
Arjen Dubbelman / Nieuwsbrief augustus 2017